Moederdag

Pancakes met aardbeien

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 

  • 175 gram bloem
  • 150 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 100 gram aardbeien (vers)
  • 2 eieren (middel)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • zout, boter of olie om in te bakken

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 

  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix dit door elkaar.
  • Voeg dan de melk en de eieren toe en mix weer door elkaar tot een glad beslag.
  • Spoel de aardbeien even onder de kraan en snijd ze dan in kleine blokjes. Schep de aardbeien voorzichtig door het beslag.
  • Verhit een beetje boter of olie in de pan en schep een beetje van het beslag in de pan.
  • Zorg dat je een beetje een rondje vormt door er even met de lepel over te wrijven en bak de pancakes om en om goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de pancakes met verse aardbeien en naar smaak poedersuiker, stroop, yoghurt of honing (net wat je lekker lijkt). Eet smakelijk!

 

handig om te weten:

* Hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je de pancakes maakt natuurlijk.

 

voedingswaarden indicatie (per pesoon/ portie):

Calorieën: 83kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g